FC Almere komt ijzersterk uit voetbalcrisis

ALMERE
Het gaat weer goed met het 1e team van FC Almere. De ploeg had dit jaar een onrustige voorbereiding en start van het seizoen. De club moest tot twee maal toe naar de KNVB om van trainer Maurice Ligeon af te komen. 

Volgens het bestuur drukte het salaris van Ligeon te zwaar op de begroting van FC Almere. Gesprekken over het verlagen van zijn salaris liepen op niets uit. FC Almere zette in april vorig jaar de trainer op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB stelde medio juli dat de club onvoldoende gronden had om de trainer te ontslaan. Ondertussen had de club wel trainer Jimmy Simons aangenomen, met een aanzienlijk lager salaris. 

De spelers van het eerste elftal van de tweedeklasser besloten daarop uit de selectie te stappen. Ze waren boos dat het ontslag van Maurice Ligeon werd teruggedraaid en waren de onrust die was ontstaan zat. Tot overmaat van ramp stapte ook nog, de net aangestelde opvolger, Jimmy Simons op.

Nadat de KNVB de club in het gelijk stelde werd Ligeon alsnog ontslagen en werd assistent Sandor Augustijn als nieuwe trainer aangesteld. En met succes want zijn team staat op dit moment bovenaan.  

Ook in de ploeg is iedereen blij dat er weer rust is op de club. Volgens speler Nick Stots is het goed dat de problemen achter de rug zijn. Wat hem betreft heeft het allemaal te lang geduurd. "We zijn nu weer goed bezig en de sfeer is prima". 

FC Almere speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen Batavia '90 en won de wedstrijd uiteindelijk met 8-1. De eerste wedstrijd na de winterstop is uit tegen Roda '46 op 27 januari.
 

reacties (7)

 • Janssen

   

  1e 2e maakt blijkbaar niets uit want niemand zag het verschil En als je verloren hebt moet je niet zeuren maar hard gaan trainen om beter te worden

  reageer
 • Janssen&

   

  Weet u, ik ga me afvragen of er nog iemand serieus leest of maar gewoon dom wat roept en ik ben bang dat laatste. Niemand klaagt dat er verloren is!

 • Fons

   

  Batavia , weer een club met tijdelijk succes, nu is er weer een geldschietertje die wat centjes in de club pompt en spelers betaald. Weer een club waar je straks niets meer van hoort. En dat zie je nu al met dit Calimero gedrag. Kom dan niet met het tweede team, Almere speelde met veel A spelers en tweede elftal spelers. Gewoon afgedroogd, niet meer of minder, geeft helemaal niets, maar wees een kerel en pak je verlies, het is maar een oefenwedstrijd, wees blij dat Almere det trekker niet helemaal heeft overgehaald, dan had je met dubbele cijfers teruggestuurd zijn naar Lelystad.

  reageer
 • Zieken

   

  Hiermee geeft u aan geen idee te hebben wat er gebeurd is! Het 1e en 2e zouden beiden spelen tegen Batavia maar het 1e van Batavia had te veel afwezigen (blessures/ziekte/vakantie). Daarop heeft men besloten tegen het 2e te spelen. Wat de rest van hetgeen u oreert met alles te maken heeft weet u wellicht zelf, al vraag ik me dat zelfs af. Het enige wat iemand vroeg is voor de goede orde te melden dat het 2e de tegenstander was. Op het verlies wordt niets afgedongen. Wellicht projecteert u de eeuwige wankele situatie, met name financieel (over betalen gesproken), van uw eigen club op Batavia. Wees iets gematigd in uw commentaar en geniet van het feit dat het weer beter gaat!

 • Jan

   

  Wow! Wat zit u dwars?

 • Jeroen

   

  Waarom moet vermeld worden dat het het 2e elftal betreft? Het geeft aan dat krachtsverschil tussen 2e en 3e klasse groot is. Het geeft meer te denken waarom de technische staf van batavia met een 2e elftal gaat spelen: angst voor blessures, geen motivatie spelers of is men zo arrogant dat ze dat niet nodig vinden???

  reageer
 • Batavia

   

  Misschien omdat het de "wereldprestatie" van FCAlmere in een wat juister perspectief plaatst? Het tweede van Batavia speelt in de 4e klasse met nog lagere teams (7e elftallen enzo). En dan is die 8-1 ineens een stuk minder geweldig dan ze hier doen voorkomen. Daarom! En waarom speelt FCAlmere 1 tegen een tweede? Om het eigen egootje te strelen? Ze hadden ook nee kunnen zeggen toen bekend werd dat Batavia niet met het 1e zou komen.

 • Rene

   

  Ondanks het 2e elftal van Batavia een prima overwinning van FC ALMERE. FC ALMERE speelde ook met veel 2e elftal spelers en jeugdspelers. FC ALMERE is prima bezig met een goede mix van jeugd en routine bij zowel het 1e en 2e team.

  reageer
 • Edsel

   

  Goedenavond ik wilde vragen of u de helewedstrijd kunnen sturen dat we het beter kunnen bekijken, met vriendelijke groeten edsel Naar deze onderstaande mail adres graag edselwindster@outlook.com

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Batavia

   

  Dit was het 2e elftal van Batavia. Dus zo verwonderlijk is het dan ook niet.

  reageer
 • Derby

   

  Ja ja, ik heb gekeken vanmiddag maar was gewoon het eerste hoor!

 • batavia

   

  vermeld dan wel dat dit gaat om het tweede elftal van Batavia..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert