Grootste kartbeurs van Nederland op vliegveld

LELYSTAD
Karts, motoren, banden, kleding en racesimulators stonden dit weekend centraal op Lelystad Airport. Daar is de grootste kartbeurs van Nederland gehouden. Twee hallen stonden vol met van alles voor de racefan of de beginnend coureur. Het is de vijfde keer dat Kartcentrum Lelystad het evenement houdt.

Volgens de organisatie is karten 'hot' en dat komt door Formule 1-coureur Max Verstappen. Naast veel nieuwkomers kwamen ook vaste bezoekers op de beurs af. 

Nieuwste snufjes en klassieke modellen
Op de stands waren de nieuwste technieken en snufjes op het gebied de kartsport te zien. Een ondernemer heeft bijvoorbeeld een automatische kartlift gebouwd. "Zo kunnen de hele jonge coureurs hun eigen kart optillen en vervoeren", aldus de maker.

Ook was er een hoekje ingericht met klassieke karts. Daar was de trotse eigenaar te vinden van de allereerste Nederlandse kart, Henk Deken. Zijn vader was de baas van de Amsterdamsche Trailer en Aanhangwagen Fabriek. Die bouwde de kart in 1958.
 

reacties (1)

 • Maartje

   

  Wat zou het mooi zijn als dit het laatste evenement op dit vliegveld is. Aansluitend kan alles worden afgebroken en kan het terrein teruggegeven worden aan de natuur.

  reageer
 • Realist

   

  Ja, doen we! We steken de dijken door en geven heel Flevoland terug aan de natuur! #facepalm

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert