Drontenaar Krieger wint met Nederland rugby-interland van Polen

DRONTEN • Za 3 maart 2018 | 20:35 • Zaterdag 3 maart 2018 | 20:35

Kevin Krieger uit Dronten heeft in zijn eerste thuisinterland met het Nederlands team tegen Polen gewonnen. De wedstrijd in het Nationaal Rugbycentrum in Amsterdam werd met 71-30 gewonnen.

Voor Krieger was het een bijzondere dag. Vorige maand maakte de 19-jarige rugbyspeler de overstap van Jong Oranje naar het eerste team van Oranje. Hij debuteerde tegen Portugal. 

Voor Krieger is het een droom die uitkomt. Zijn hele leven staat in het teken van rugby. Hij begon met de sport op vijfjarige leeftijd in Den Haag. Later verhuisde hij naar Dronten en speelde voor Rugby Club ‘t Gooi.

Tijdens het EK in 2016 in Portugal werd Krieger als talent ontdekt en gevraagd voor het team van Montpellier Hérault Rugby. Eén van de grootste rugbyclubs in Frankrijk. Daar woont en studeert Krieger tegenwoordig en is rugbyprof geworden. Een andere droom die Kevin heeft is om ooit samen met zijn jongere broertje Koen van twaalf in het nationale team te spelen. 

Bondscoach Gareth Gilbert is trots op Kevin. "Hij heeft het vandaag heel goed gedaan en we zijn erg blij met hem. Hij gaat het ver schoppen in het rugby, the sky is the limit." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel