BV Almere maakt zich op voor finale om het landskampioenschap

ALMERE • Di 6 maart 2018 | 9:36 • Dinsdag 6 maart 2018 | 9:36

Zaterdag staat Badminton Vereniging Almere in de finale om het landskampioenschap. De tegenstander in Den Bosch is Duinwijck uit Haarlem, die dit seizoen de beste ploeg in de competitie achter koploper BV Almere is.

Droom


De landstitel is een grote droom van de Almeerse vereniging. De afgelopen acht jaar speelde de ploeg in de play-offs en tweemaal werd de finale om de landstitel gehaald.

Voorzitter Henk Staats, al jaren de voorzitter van de vereniging, is positief. "Ze hebben een heel sterk seizoen achter de rug en maken zeker een kans." Zijn zoon Erik Staats is de trainer van het eerste team en dus, zou een titel een mooi feestje zijn voor zowel vader als zoon. 

Zorgen 


Toch zijn er ook zorgen. "Duinwijck heeft een paar hele sterke spelers bij de selectie gehaald en die zullen zeker de finale spelen. Het is dus niet zo dat we de titel zomaar even mee naar huis kunnen nemen." 

De ploeg van Erik Staats zal vrijdag al afreizen naar Den Bosch en daar de laatste trainingen afwerken. Op zaterdagochtend vertrekken twee bussen met supporters vanuit Almere naar de Maaspoort in Den Bosch. Flevoland Sport zal verslag doen van de finale. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel