Unicum en Michel van Oostrum per direct uit elkaar

LELYSTAD • Vr 16 maart 2018 | 11:11 • Vrijdag 16 maart 2018 | 11:11

De Lelystadse voetbalclub vv Unicum en hoofdtrainer Michel van Oostrum hebben met directe ingang hun samenwerking beëindigd. Dat laat het bestuur vrijdagochtend weten. Van Oostrum had een contract tot mei. 

Volgens het bestuur is het besluit in goed overleg gegaan en heeft het te maken met de 'maatschappelijke carrière' van Van Oostrum. De oud-profvoetballer gaat namelijk een pannenkoekenrestaurant beginnen in het stadshart van Lelystad: 'De Polder Pannenkoeken'.

Volgens de voorzitter van Unicum gaat er veel tijd zitten in het opzetten van het restaurant, waardoor Van Oostrum minder energie in de club kan stoppen. Daarnaast zorgde deze combinatie voor een verhoogde werkdruk bij Van Oostrum dat terug was te zien in zijn gedrag en resultaten. 

Het bestuur wilde daar al over praten met de trainer, maar dat gesprek kwam wat eerder dan gepland door een lezersreactie in het Algemeen Dagblad. In de krant deed een toeschouwer van een wedstrijd haar beklag over uitlatingen die de trainer deed.

Hoewel de club liever had gehad dat de vrouw eerst naar Unicum was gestapt, in plaats van  naar de krant, heeft de voorzitter wel contact gehad met de vrouw. Wat hem betreft horen emoties bij de sport, maar heeft dat wel een grens.  "We zitten er bovenop. En bepaalde termen tolereren we niet. Dan gaan we met diegene in gesprek."

Naast Van Oostrum heeft Unicum nog een hoofdtrainer: Edwin van Ankeren. Hij neemt na dit seizoen ook afscheid, maar blijft tot die tijd op zijn post en neemt de verantwoordelijkheid alleen op zich. "Unicum staat op dit moment bovenaan in de derde klasse B en heeft er alle vertrouwen in dat deze maatregel geen negatieve invloed heeft op de kampioensaspiraties", aldus het bestuur. 

 
 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel