Goed optreden Flevolanders bij zeilregatta Medemblik

FLEVOLAND • Wo 23 mei 2018 | 8:56 • Woensdag 23 mei 2018 | 8:56

Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad staat bij de Medemblik Regatta na drie gevaren races op de zevende plaats in het tussenklassement. Badloe noteerde dinsdag in de Olympische RS:X-klasse twee keer een derde- en één keer een vijfde plaats.

Badloe hield zich ondanks de beperkte wind goed staande in het deelnemersveld. "Het ging goed, maar het was voor mij best een zware dag met veel pompen. Het niveau is goed hier. Er zijn hier veel jonge jongens die zich allemaal heel graag willen bewijzen dat ze er ook bij horen, dus er wordt keihard gewerkt en gepompt. Ze maken het ons flink lastig hier!"

Een van die jonge windsurfers waar Badloe op doelt is de 19-jarige Sil Hoekstra uit Almere.  Ondanks het feit dat hij ook niet tot de kleinere jongens behoort, finisht hij zijn races als 9e, 12e en 6e en staat hij op de 14e plek overall.

Bij de dames zijn Lilian de Geus en Sara Wennekes uit Almere ook goed begonnen in Medemblik. De Geus staat na drie gevaren races met weinig wind op de 15e plaats, twee plaatsen achter Wennekes. De Geus finishte haar races als 1e, 15e en 2e. Maar voor de tweede race werd een protest tegen haar goedgekeurd waardoor ze strafpunten kreeg. Heel veel gevolgen zal dit niet hebben voor de Almeerse want na de vijfde race mogen de windsurfers hun slechtste resultaat wegstrepen. Het klassement zal er daarna voor De Geus een stuk beter uit zien.

De windsurfers gaan vandaag ook weer het water op voor drie races.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel