Van Lunteren van Ajax naar SC Freiburg

ALMERE • Ma 18 juni 2018 | 12:23 • Maandag 18 juni 2018 | 12:23

Voetbalster Desiree van Lunteren uit Almere verruilt Ajax voor het Duitse SC Freiburg. Dit meldt de website van Ajax. Het contract van de rechtsback van de Oranje Leeuwinnen is afgekocht door haar privésponsor OrangeGas, waardoor ze transfervrij de overstap kan maken naar de Duitse topclub.

De 25-jarige Van Lunteren speelde sinds 2012 bij Ajax. Haar verbintenis in Amsterdam liep nog door tot medio 2019, maar Van Lunteren wilde eerder de stap maken naar het buitenland.
In de 6 seizoenen bij Ajax won Van Lunteren diverse prijzen. Zo werd de KNVB beker 3 keer binnengehaald en werd ze de afgelopen twee seizoenen landskampioen met de Amsterdamse club. Ook werd ze uitgeroepen tot sportvrouw van 2017 in zowel Amsterdam als haar woonplaats Almere, nadat ze vorig jaar in eigen land Europees kampioen werd met de Oranje Leeuwinnen.

Van Lunteren stond nog 1 jaar onder contract bij Ajax, maar heeft er toch voor gekozen een avontuur in het buitenland aan te gaan. Ze heeft inmiddels een contract bij SC Freiburg getekend.   

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel