Stelvio-fietsers willen Italiaanse 'monsterberg' verslaan

ALMERE • Za 23 juni 2018 | 16:28 • Zaterdag 23 juni 2018 | 16:28

Ronald Bant uit Almere is met zijn schoonvader volop in training voor de 3 Bergentocht die volgende maand van start gaat in Italie. Het duo gaat dan de beroemde Italiaanse bergpas de Stelvio beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Het evenement lijkt sterk op de Alpe d’HuZes, maar is met slechts vijftig deelnemers veel kleiner van opzet. 

De schoonmoeder van Ronald Bant is vorig jaar na een kort ziekbed overleden aan een hersentumor. Daarom wil hij zich samen met zijn schoonvader graag inzetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. 

Een monster


Beide heren zijn tot in de tenen gemotiveerd om de Stelvio bergpas te bedwingen. Ronald Bant noemt de berg een monster: "Een monster heeft mijn schoonmoeder verslagen. Dat monster wil ik nu verslaan.''

Ronald Bant en zijn schoonvader Peter van den Driessche gaan op 18 juli proberen de 3Bergentocht in Italie tot een goed einde te brengen.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel