Erik Doornbos winnaar 1/4 Triathlon Noordoostpolder

EMMELOORD • Zo 26 augustus 2018 | 18:26 • Zondag 26 augustus 2018 | 18:26

Erik Doornbos uit Badhoevedorp heeft de zevende editie van de kwart triathlon Noordoostpolder gewonnen. Doornbos deed dat in een tijd van 1 uur 54 minuten en 56 seconden. 

Bij de vrouwen won Marjan Andringa uit Marrum. Zij deed 2 uur 6 minuten en 49 seconden over de kwart triatlon. 

Over de brug


De start van de wedstrijd was bij brug over de Urkervaart aan de Nagelerweg in Emmeloord. Via het Medemblikpad langs de vaart gingen de tientallen sporters het water in om een kilometer te zwemmen. Na de wissel, die weer terug bij de brug was, moesten er vier rondes van 10 kilometer worden gefietst om vervolgens nog 10 kilometer te lopen. 

Voor winnaar Erik Doornbos was het, ondanks zijn winst, een zware wedstrijd. "Ik ben in de voorbereiding voor de Iron Man wedstrijd op Hawaï over zes weken en ik heb een zware trainigsweek achter de rug. Het zwaartse vond ik de wind op het lange rechte parcours. Dan staat de wind vol op je kop." 

Almeerders op podium


Ook Marjan Andringa had last van de harde wind op de fiets. "De wedstrijd was pittig, maar genieten." 

De nummers twee en drie bij de mannen zijn geworden Han Peter Lucas uit Zwolle en Tjardo Visser uit Almere. Bij de vrouwen was de nummer twee Cynthia Zetz uit Almere en derde werd Brenda Schuurkamp  uit Den Haag. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel