Recordaantal deelnemers NCK wielrennen

DRONTEN • Vr 28 september 2018 | 13:37 • Vrijdag 28 september 2018 | 13:37

Er doet zaterdag een recordaantal deelnemers mee aan het Nederlands Club Kampioenschap in Dronten. Tijdens de ploegentijdritten komen bijna 1300 wielrenners in actie. Dat is 200 meer dan vorig jaar.

Volgens organisator Robert van Plateringen groeit het evenement omdat Dronten centraal in Nederland ligt en er toppers aan de start staan van het NK. Jeugdwielrenners willen volgens de organisatie ook graag in actie komen op hetzelfde parcours als bijvoorbeeld Jos van Emden. Die reed deze week nog het WK tijdrijden.

In de ochtend rijden de jeugdrenners door en om Dronten. De mannen en vrouwen fietsen 's middags. De ploegen fietsen een tijdrit van 52 kilometer en komen langs Ketelhaven, Swifterbant en Roggebotsluis.

Het NCK wordt dit jaar voor het vierde jaar op rij gehouden in Dronten. Na een afwezigheid van 10 jaar keerde het evenement in 2015 terug in Dronten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel