City FC speelt gelijk bij FC Volendam 2-2

FLEVOLAND • Vr 12 oktober 2018 | 19:36 • Vrijdag 12 oktober 2018 | 19:36

Almere City FC heeft vrijdagavond, na 4 zeges op rij, gelijkgespeeld bij FC Volendam. Het werd uiteindelijk 2-2 tegen de nummer 17 van de eerste divisie. De Almeerders blijven minimaal tot zondag koploper van de eerste divisie, want dan komen concurrenten Go Ahead Eagles, FC Twente en Sparta pas in actie.

Bij rust was het nog 0-0, nadat FC Volendam de meest gevaarlijke ploeg was geweest. Doelman Timo Plattel hield zijn ploeg echter een paar keer knap op de been met fraaie reddingen.

In de tweede helft kwam FC Volendam in de 71e minuut (na een snelle uitbraak) op voorsprong via Doodeman: 1-0. Nauwelijks een minuut later kwamen de Almeerders heel goed weg, nadat Betti verzuimde de 2-0 te maken (omdat hij op de paal schoot).

Vervolgens herpakte Almere City FC zich knap en kwam de ploeg een kwartier voor tijd op gelijke hoogte via invaller Luckassen. Hij mocht na een vrije trap en een kopbal van Blackson de bal van dichtbij binnentikken: 1-1.

James Efmorfidis leek vervolgens 7 minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen voor de Almeerders: hij kopte de 1-2 binnen, nadat Volendam doelman Michaelis een schot van Seck niet kon klemmen. Almere City leek met 3 punten huiswaarts te keren, maar FC Volendam kwam 1 minuut voor tijd echter toch nog langzij, na een vrije trap van Doodeman: 2-2.