City FC wint thuis van Cambuur: 2-1

ALMERE • Vr 9 november 2018 | 19:42 • Vrijdag 9 november 2018 | 19:42

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Cambuur gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Michele Santoni met 2-1 te sterk voor de Friezen.

Bij rust was het nog 1-1 in Almere. Almere City FC kwam in de eerste helft op voorsprong door James Efmorfidis, die een voorzet van Torino Hunte bekwaam wist af te ronden. Vlak voor rust kwam Cambuur langzij via Roberta, die profiteerde van een slippertje van doelman Timo Plattel.

In de 2e helft bekroonde Torino Hunte zijn basisdebuut met de uiteindelijke winnende goal in de 60e minuut: 2-1. Doelman Mous van Cambuur ging niet vrijuit bij die goal: hij liet het houdbare schot van Hunte glippen. In de slotfase moest Almere City verder met 10 man, nadat Youri Loen rood zag na een overtreding op Rossi.

Almere City FC blijft door de zege 5e in de Keuken Kampioen Divisie met 26 punten uit 13 gespeelde wedstrijden, evenveel als de nummer 4 FC Twente. Volgende week zaterdag gaan de Almeerders op bezoek bij TOP Oss dat 6e staat met 2 punten minder dan de Almeerders.