Recordaantal hardlopers bij RUNwayRUN op Lelystad Airport

LELYSTAD • Za 10 november 2018 | 13:26 • Zaterdag 10 november 2018 | 13:26

Het recordaantal van 749 deelnemers is zaterdagmorgen van start gegaan bij de tweede editie van de RUNwayRUN op Lelystad Airport. Bij dit hardloopevenement werd voor het eerst ook een kidsrun van één kilometer gehouden voor jeugd van 4 tot en met 15 jaar. Daarnaast konden deelnemers kiezen voor een afstand van vijf- of tien kilometer.

Door de onverwachte drukte ontstond er een file naar de toegangswegen van het vliegveld. Om deelnemers niet teleur te stellen werd de start van het evenement 20 minuten uitgesteld.

Volgens organisator Fred Wilcke is het nog niet zeker of volgend jaar opnieuw een RUNwayRUN wordt gehouden. Dat hangt volgens hem af van de ontwikkelingen bij het vliegveld.

Ook de 81-jarige marathonloper Willem Landman uit Lelystad was van de partij. Hij deed mee aan de tien kilometer. Deze afstand werd uiteindelijk gewonnen door Tonnie Stouten uit Apeldoorn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel