Sparta vernedert Almere City FC: 6-1

ALMERE • Vr 7 december 2018 | 19:52 • Vrijdag 7 december 2018 | 19:52

Almere City FC heeft vrijdagavond een zware nederlaag geleden in de Keuken Kampioen Divisie. In Rotterdam was Sparta met 6-1 te sterk voor de Almeerders. Door de vijfde nederlaag van het seizoen, zakt de ploeg van Michele Santoni naar de zevende plek van de ranglijst.

Bij rust was het nog 2-1 op Het Kasteel. Sparta kwam na 10 minuten op voorsprong door een fraai afstandsschot van Rahji. Vervolgens knokten de Almeerders zich prima terug in de wedstrijd en kwam het via een eigen goal van Wuytens (na goed doorzetten van Efmorfidis) op gelijke hoogte: 1-1. Vlak voor rust kwam de thuisploeg toch weer op voorsprong: spits Veldwijk mocht in de omschakeling (vanuit buitenspelpositie) vertrekken en wist de 2-1 achter doelman Plattel te prikken.

Vlak na rust kreeg Sparta een onterechte vrije trap (na een schwalbe van Rahji), die werd binnengekopt door Wuytens. Vervolgens kregen de Almeerders een prima kans op de 3-2 via Vossebelt, maar hij kopte van dichtbij naast. Veldwijk mocht even daarna op aangeven van Royston Drenthe zijn tweede goal van de avond binnenkoppen. De laatste 10 minuten van de wedstrijd moesten de Almeerders ook nog eens verder met 10 man, nadat invaller Guy Ramos (binnen 20 minuten) met 2x geel zag en werd weggestuurd.

In de slotfase kon Sparta met 'een mannetje meer' via opnieuw spits Lars Veldwijk (hattrick) en Halil Dervisoglu simpel uitlopen naar een riante maar wat geflatteerde 6-1.