Bedrijvenloop nieuw onderdeel Kerstloop

DRONTEN • Wo 12 december 2018 | 18:13 • Woensdag 12 december 2018 | 18:13

De Kerstloop in Dronten heeft dit jaar een nieuw onderdeel op het programma, namelijk de bedrijvenloop. Na de verplaatsing van het hardloop-evenement vorig jaar van de zaterdag naar de zondag gaat de organisatie door met vernieuwing. Komende zondag kunnen bedrijven zich van hun sportieve kant laten zien.

Volgens Henk Moerkens, organisator van de Kerstloop was er veel vraag naar een bedrijvenloop. "Dat komt omdat er bij andere hardloopevenementen wel een bedrijvenloop is en die opereren vrij succesvol. Dat was voor ons een aanleiding om het aan ons assortiment toe te voegen", aldus Moerkens.

De bedrijventeams lopen tijdens het evenement gewoon tussen de andere deelnemers. Het enige onderscheid is dat de bedrijventeams een logo bij hun startnummer hebben, omdat de bedrijvenloop gesponsord wordt.

Deze editie doen er in totaal 60 lopers en 13 teams mee. Daarvan zijn er 6 bedrijventeams. "Dat lijkt niet zo veel, maar we hebben er bewust voor gekozen er dit jaar nog niet te veel ruchtbaarheid aan te geven, zodat we dit jaar voor onszelf kunnen uittesten hoe het allemaal werkt." De organisatie heeft al wel besloten dat er volgend jaar in ieder geval weer een bedrijvenloop komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel