Voetballer Leeuwin geniet in Denemarken

ALMERE • Ma 31 december 2018 | 11:06 • Maandag 31 december 2018 | 11:06

Profvoetballer Ramon Leeuwin uit Almere heeft het erg naar zijn zin in Denemarken. De verdediger verruilde FC Utrecht afgelopen zomer voor Odense BK. Een avontuur, want Leeuwin speelde nooit eerder in het buitenland. In Nederland droeg hij onder meer de shirts van Cambuur Leeuwarden, ADO Den Haag en als jeugdspeler dat van Almere City FC.


Avontuur
De 31-jarige Leeuwin was naar eigen zeggen 'toe aan iets nieuws'. Toen de interesse vanuit Denemarken in augustus serieus werd, stapte hij samen met zijn zaakwaarnemer in het vliegtuig. Na een goed gesprek met de leiding van Odense BK én dankzij de medewerking van FC Utrecht (waar hij een doorlopend contract had) was de deal snel beklonken.

Denemarken
Zijn eerste zes weken in Denemarken waren lastig. Een andere leefomgeving, een vreemde taal en nieuwe teamgenoten. Na tijdelijk in een hotel te hebben 'geleefd', is Leeuwin inmiddels herenigd met zijn vriendin en kinderen. In een relatief rustige wijk buiten de stad wonen ze op een loopafstand van het stadion. Zijn kinderen gaan inmiddels naar school en zijn vriendin zoekt werk. "Daarin helpt de club ons echt fantastisch," aldus Leeuwin.

Sportief
Begin deze eeuw was Odense BK (opgericht in 1887) geregeld actief in de Europa League en de Champions League. In de jeugdopleiding speelde onder andere Christian Eriksen, die via Ajax en Tottenham Hotspur een superster in de Deense nationale ploeg werd.

Leeuwin zijn avontuur blijkt tot dusver een succes. De verdediger is basisspeler, wordt gewaardeerd door de supporters en het team presteert goed. Na sportief moeizame jaren tussen 2012 en 2017 kan de club dit jaar 3e worden in de SuperLiga. Hier hebben Ramon en zijn teamgenoten nog zes wedstrijden voor. Anders dan de Nederlandse Eredivisie, eindigt het reguliere seizoen in Denemarken eind maart.

Thuis
Hoewel hij geniet in Denemarken, betekent Almere – waar hij nog altijd een huis heeft – veel voor de voetballer. Er wonen de nodige bekenden, van familie tot vrienden. Een terugkeer naar Nederland is nu nog niet aan de orde, maar zeker is dat het Almere wordt. Of de cirkel rondmaken met een terugkeer bij Almere City FC reëel is? "Altijd over nagedacht", besluit Leeuwin met een glimlach.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel