Eerste 'voetbalspeelhal' opent in Haven

ALMERE • Ma 21 januari 2019 | 7:25 • Maandag 21 januari 2019 | 7:25

In Almere Haven opent binnenkort de eerste Nederlandse speelhal die speciaal gericht is op voetbal, van 'voetvolley' tot panna. "Het is een totaal nieuw concept dat in deze vorm nog nergens te vinden is", vertelt bedenker Pim Overtoom.

De voetbalfabriek aan De Steiger bestaat uit drie hallen waar de verschillende voetbalspellen te vinden zijn. "We bieden straks verschillende voetbalactiviteiten aan, zoals voetbiljart en voetbalminigolf. Dat is eigenlijk het bekende minigolf maar dan op grotere banen en met een voetbal", legt hij uit.

Zaalvoetbal
Vertoom is zelf zaalvoetballer. Hij kreeg het idee voor de Voetbalfabriek na een uitje met zijn team. "Als afsluiting van het seizoen zijn we gaan voetbalgolven op een golfbaan in Amsterdam. Toen ik onderweg was naar huis ben ik erover gaan denken om dat ook in Almere te maken", vertelt Overtoom. Hij kwam er al snel achter dat zijn plan moeilijk uit te voeren was. "Iets buiten realiseren was onhaalbaar in Almere, dus toen ben ik gaan nadenken om iets binnen te doen. En dit is het resultaat."

Uitje
De Voetbalfabriek wordt op 2 februari geopend voor publiek. "De spellen zijn geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen die op hoog niveau voetballen. Alle activiteiten zijn zo gemaakt dat ze voor ieder niveau leuk zijn", aldus Overtoom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel