Nentjes debuteert met 9-darter bij PDC Pro Tour

URK • Zo 10 februari 2019 | 18:04 • Zondag 10 februari 2019 | 18:04

Darter Geert Nentjes uit Urk heeft dit weekend in het Engelse Wigan tijdens zijn debuut bij de professionele PDC Pro Tour een negendarter gegooid. Dat is een lastige combinatie waarbij met 9 darts de volledige benodigde 501 punten worden gegooid. Hij deed dat in zijn partij in de tweede ronde tegen de Engelsman Mervyn King. Nentjes won dat duel afgetekend met 6-0.

Het 20-jarige Urker darttalent dat eind vorig jaar zijn debuut maakte bij het WK darts van de profbond PDC kwam door het gooien van de perfecte leg op een 5-0 voorsprong. Hij won de partij tegen Mervyn King uiteindelijk met een gemiddelde van 107. In de daaropvolgende derde ronde van het toernooi verloor Nentjes nipt met 6-5 van de Belg Kim Huybrechts.

Nentjes maakte dit weekend zijn debuut op de PDC Pro Tour, nadat hij vorig jaar via de Development Tour (jeugdcircuit PDC) een Tour Card wist te bemachtigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel