Wel titel, geen WK voor kunstrijdster Wories

ALMERE • Zo 24 februari 2019 | 16:42 • Zondag 24 februari 2019 | 16:42

Kunstrijdster Niki Wories uit Almere heeft zondag op de Challenge Cup in Den Haag de Nederlandse titel Kunstrijden veroverd. Ze slaagde er echter niet in zich te kwalificeren voor de wereldtitelstrijd van volgende maand in Japan. Wories had nog een goede score nodig op de vrije kür, maar schoot tekort. Ze reed een sterke kür, maar kon een val niet voorkomen.

Niki Wories was na afloop teleurgesteld over het mislopen van het WK. "Ik ben wel heel blij met de nationale titel, maar dit is gewoon heel jammer. Ik heb heel veel tegenslag gehad de laatste tijd, dus ik blijf positief."

Kyarha van Tiel voldeed wel aan de eis. De Rotterdamse had juist een goede oefening op de korte kür nodig om aan de eisen van de internationale schaatsbond ISU te voldoen en slaagde zaterdag met glans. De selectiecommissie van de KNSB buigt zich nu over haar uitzending.

In de eindrangschikking van de Challenge Cup bezette Wories de zevende plaats met een eindscore van 143,40. De zege was voor de Japanse Rika Kihira: 208,34. Ze deelde het podium met de Amerikaanse Starr Andrews (187,69) en de Japanse Wakaba Higuchi (186,34), de nummer twee van de WK van vorig jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel