Flevo Boys door in beker na strafschoppen

EMMELOORD • Za 2 maart 2019 | 16:41 • Zaterdag 2 maart 2019 | 16:41

Hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord heeft zaterdagmiddag de kwartfinales bereikt van het toernooi om de noordelijke districtsbeker.

In Friesland was de ploeg van coach Kevin Waalderbos na strafschoppen te sterk voor v.v. Buitenpost, dat tevens uitkomt in de Hoofdklasse B.

Na de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord. Bij rust leidde Flevo Boys nog met 0-1 dankzij een treffer van Johan Tiems na 18 minuten spelen. Het talent wist dankbaar te profiteren, nadat de doelman van de thuisploeg hem de bal in de voeten speelde.

Flevo Boys leek in de tweede helft de wedstrijd over de streep te trekken, maar 7 minuten voor tijd wist v.v. Buitenpost via Joran Olijve de gelijkmaker te produceren.

In de allesbeslissende strafschoppenserie misten Aran Nijboer en Bjorn Adams een strafschop, maar wist Flevo Boys doelman Fariz Mesud drie penalty’s te stoppen.

Volgende week zaterdag speelt Flevo Boys weer voor de competitie. De Emmeloorders gaan dan op bezoek bij WHC in Wezep.