'Het was een handgemeen, geen massale vechtpartij'

ALMERE • Zo 17 maart 2019 | 12:54 • Zondag 17 maart 2019 | 12:54

Voorzitter Rinus Balvert van Almere Pioneers ontkent dat de wedstrijd tegen Dreamfields Dolphins zaterdagavond is uitgelopen op een knokpartij. "Er is een kort handgemeen geweest, geen massale vechtpartij", zegt Balvert. Daarmee reageert hij op een bericht van de Gelderlander. Die meldt dat basketballers van Almere Pioneers en Dreamfields Dolphins hebben gevochten. Balvert ontkent dit en zegt dat de spelers juist probeerden de rust te bewaren.

Dolphins-trainer Chris Stomp zegt in de krant dat spelers van Almere 'met de vuist in het gezicht van Dolphins-spelers sloegen'. Dit is volgens Balvert niet waar. "Alle spelers waren betrokken bij het incident, maar ze hebben allemaal geprobeerd om de rust weer terug te brengen", aldus Balvert, die privébeelden van de wedstrijd heeft teruggekeken. Hij wil deze beelden niet delen.

Bericht gaat verder onder de Tweet

Overtreding
Volgens de voorzitter begon het opstootje nadat een speler van Almere en een speler van Dolphins tegen elkaar waren gebotst. Daarbij zou de arm van de Almere-speler tegen de nek van de tegenstander zijn gekomen. "Nadat de strafworpen waren genomen, kwamen beide spelers elkaar weer even tegen. Daar is het korte handgemeen begonnen", laat Balvert weten.

Tuchtcommissie
De voorzitter gaat met de spelers van Pioneers praten om te achterhalen hoe zij het incident hebben ervaren. Daar waar nodig zal de club stappen ondernemen om de betreffende spelers ook te corrigeren. "Het tuchtcollege van de basketbalbond gaat ook een oordeel vellen. Er zullen vast nog schorsingen komen, maar tot die tijd gaan wij nog in gesprek met onze spelers."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel