Nederlands Handbal Verbond wil ook komende vier jaar bekerfinale in Topsporthal

ALMERE • Zo 28 april 2019 | 21:15 • Zondag 28 april 2019 | 21:15

Het Nederlands Handbal Verbond is van plan het contract met de Topsporthal in Almere met nog eens vier jaar te verlengen. Zondag werden in deze hal de bekerfinales handbal voor dames en heren gehouden. Het evenement trok duizenden bezoekers.

Het NHV organiseert graag interlands en bekerfinales in de Topsporthal. "De locatie is zeer toegankelijk en ruim, heeft veel parkeerplaatsen en is goed te bereiken", legt Monique Tijsterman van de organisatie uit. "We spelen hier al jarenlang onze bekerfinales en ook verschillende interlands. Daarom is Almere belangrijk voor het handbal. We gaan eind mei weer onderhandelen over een verlenging van het contract met de Topsporthal. Ik hoop dat we weer voor vier jaar kunnen bijtekenen."

Voorzitter Radko ten Hagen van de Almeerse handbalvereniging Havas is blij dat de Topsporthal een gewilde locatie is voor het Nederlands Handbal Verbond. "Mooi dat het hier kan. Het is belangrijk dat iedereen in Almere en omstreken handbal kan kijken op topniveau. We hadden pas nog een heren interland, nu de bekerfinale en eind mei een dames interland, fantastisch. Dit heeft een aanzuigende werking op het handbal", aldus Ten Hagen.

De damesfinale ging tussen Venlo en Quintus uit Kwintsheul. Bij de heren nam Volendam het op tegen de Lions uit Sittard en Geleen. Bij de vrouwen werd de beker gewonnen door Quintus. Bij de mannen ging Volendam met de beker naar huis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel