Nieuwe uitdaging voor coureur Visser start dit weekend

DRONTEN • Vr 3 mei 2019 | 10:05 • Vrijdag 3 mei 2019 | 10:05

Coureur Beitske Visser racet dit weekend de eerste wedstrijd in de W-series. In het Duitse Hockenheim is de officiële start van deze nieuwe raceklasse voor vrouwen. Visser is de enige Nederlandse coureur in de W-series. In de eerste vrije training op vrijdagochtend eindigde Vissers als vijfde. Tijdens de tweede vrije training kwam ze als vierde over de finish.

Om mee te mogen doen aan de Formule W heeft de oud-Drontenaar in maart een vierdaagse test gereden. De oud-Drontenaar neemt het in zes wedstrijden in Europa op tegen 18 andere vrouwen. Via de W-series wil Visser een stoeltje bemachtigen in de Formule-E of DTM. Ze is op dit moment testrijder voor de Formule-E. Dat is de klasse die alleen elektrische auto’s bevat. Als er één van de twee vaste rijders uitvalt dan mag Visser instappen om te racen.

De doelstelling van de organisatie van de W-series is een vrouw door te laten stromen naar Formule 1 of een andere hoge raceklasse. In Hockenheim zijn vrijdag de trainingen en zaterdag is de kwalificatie en de race.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel