Scorende Ziyech loopt finale mis

DRONTEN • Wo 8 mei 2019 | 23:08 • Woensdag 8 mei 2019 | 23:08

Voetballer Hakim Ziyech uit Dronten heeft zich met Ajax niet weten te plaatsen voor de finale van de Champions League. Ajax verloor woensdagavond met 2-3 van het Engelse Tottenham Hotspur. Dat was niet voldoende na een 1-0 zege in de eerste wedstrijd.

Ziyech had een belangrijke rol, hij scoorde in de eerste helft de 2-0. Matthijs de Ligt had Ajax al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong gezet. In de tweede helft kreeg Ajax twee goals tegen, daarna waren er nog drie kansen voor Ziyech om te scoren, maar hij wist het net niet meer te vinden.

In de slotseconden van de wedstrijd maakte Tottenham de 2-3, dat was voldoende omdat de Engelse ploeg meer uitdoelpunten heeft gescoord.