Almere City FC -19 jaar promoveert naar de eredivisie

ALMERE • Za 25 mei 2019 | 19:34 • Zaterdag 25 mei 2019 | 19:34

Het A1 elftal van Almere City FC (-19 jaar) is zaterdagmiddag gepromoveerd naar de eredivisie. Het elftal van vertrekkend trainer René Koster eindigde als zesde in de eerste divisie en dat was precies genoeg om te promoveren naar het hoogste jeugdniveau van Nederland.

De Almeerse talenten gingen de laatste speelronde in met 2 punten voorsprong op concurrent Excelsior. Die ploeg uit Rotterdam verloor tijdens de laatste speelronde thuis van FC Twente, waardoor Almere City FC de zesde plaats kon veilig stellen.

Almere City FC speelde tijdens de laatste speelronde uit tegen FC Utrecht. Die wedstrijd werd bij een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg gestaakt, omdat een jeugdspeler van FC Utrecht 20 minuten voor tijd zijn been had gebroken. Beide ploegen gingen hiermee akkoord, omdat de wedstrijd Excelsior-FC Twente al was afgelopen en niet meer van invloed kon zijn op de eindklassering van zowel Almere City FC als FC Utrecht.

De promotie van Almere City FC was de kroon op het werk van scheidend hoofd-jeugdopleiding René Koster. Koster was jarenlang in dienst van Almere City FC en was onder meer verantwoordelijk voor de ontdekking van Anass Ahannach en Anwar Bensabouh, die nu beiden in het eerste elftal spelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel