Creatieve hindernissen bedenken voor Eventing Emmeloord

NOORDOOSTPOLDER • Zo 23 juni 2019 | 16:32 • Zondag 23 juni 2019 | 16:32

De vijfde editie van paardensportevenement Eventing Emmeloord staat voor de deur en de voorbereidingen zijn in volle gang. Parcoursbouwer Gerard Baauw is samen met voorzitter Harry Koopman en een aantal vrijwilligers druk bezig met de bouw van de nieuwe hindernissen op de boerderij van Koopman.

"Dit is de leuke fase. Als parcoursbouwer ben je met creatieve elementen bezig en heb je weer veel nieuwe ideeën", legt Gerard Baauw uit. "Die zijn we op dit moment aan het verwezenlijken om weer een totaal nieuwe wedstrijd neer te zetten met nieuwe uitdagingen zodat het voor het publiek en de ruiters weer wat leuks wordt."

Eventing Emmeloord vindt ook dit jaar plaats in het Kuinderbos bij Bant. Voor het eerst dit jaar duurt het paardensportevenement drie dagen. De deelnemers rijden op vrijdag 26 juli een dressuurproef.

De cross country wordt op zaterdag 27 juli gereden. Paard en ruiter galopperen over natuurlijk terrein en springen over spectaculaire hindernissen. Op zondag 28 juli sluiten de combinaties af met het springen van een parcours.

Ook wordt dit jaar het NK Horsboarding en boomstam slepen gehouden en, is er een zomerfair met foodtrucks en marktkramen.

De inrichting van het terrein met de nieuwe hindernissen begint in de eerste week van juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel