Inline-skater Bret Groot draait topseizoen

FLEVOLAND • Zo 14 juli 2019 | 8:30 • Zondag 14 juli 2019 | 8:30

Inline-skater Bret Groot uit Almere heeft dit seizoen definitief zijn naam gevestigd. De 14-jarige Groot kan nu al terugkijken op een prima seizoen, omdat hij tijdens het NK alles won wat er te winnen viel. In de Kadetten-klasse, dat is voor de leeftijdscategorie t/m 14 jaar, grossierde hij in nationale titels: hij won in totaal zes keer goud.

Volgens coach Sander Lamme van de regio-selectie Midden Nederland is Groot een enorm talent: "Hij wil alles winnen. Hij is sterk en heeft een prima conditie. Wel moet hij werken aan zijn topsnelheid en moet hij meer met een 'ronde' rug gaan rijden om blessures te voorkomen".

In de toekomst zal Groot moeten kiezen wat zijn specialisatie zal worden bij het inline-skaten: de sprint of de meer lange afstanden. Volgens zijn coach Lamme is Groot het meest geschikt om te gaan excelleren op de lange afstanden. De trainer denkt dat Groot, mits hij zich goed blijft doorontwikkelen, in de subtop van Europa kan gaan eindigen.

In augustus staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor Groot: dan neemt hij in het Belgische Oostende deel aan een Europacupwedstrijd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel