Familie Naber en Ingrid Klimke blikvangers Eventing

EMMELOORD • Zo 28 juli 2019 | 18:16 • Zondag 28 juli 2019 | 18:16

Alice en dochter Leida Naber uit Biddinghuizen hebben goed gepresteerd tijdens Eventing Emmeloord.

Bij het slotonderdeel 'springen' reden beiden een foutloze race zonder strafpunten. Dat zorgde ervoor dat Alice uiteindelijk tweede werd in het eindklassement. De Française Solene Regnier pakte de titel in de twee-ster-wedstrijd (CCIC2*) zoals dat in paardenjargon heet.

De pas veertienjarige Leida Naber werd knap zesde. "Ik ben echt super blij. Het onderdeel dressuur op de vrijdag verliep nog niet top, maar over de rest kan ik alleen maar erg tevreden over zijn", zei Leida die met haar paard ASCI Zamzam reed.

Ingrid Klimker
Grootste internationale blikvanger tijdens Eventing Emmeloord was de Duitse Ingrid Klimke. Zij won tijdens de Olympische Spelen van 2008 en 2012 goud met de landenwedstrijd op het onderdeel Eventing. In het Kuinderbos in Bant, kwam zij in actie met haar paard Equistra Siena Just Do It.

"Het is nog een onervaren paard. Daarom ben ik blij dat tijdens dit evenement in actie kan komen. Het is goed georganiseerd en ik hoop snel hier weer terug te keren." Klimke eindigde in de drie-ster-wedstrijd (CCIC3) als tweede.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel