Céline van Gerner stopt met turnen

EMMELOORD • Wo 7 augustus 2019 | 6:20 • Woensdag 7 augustus 2019 | 6:20

Topturnster Céline van Gerner uit Emmeloord stopt met turnen. Van Gerner zegt dat ze toe is aan nieuwe uitdagingen in haar leven.

"Ik kon niet elke dag 100% geven en dan is topsport een no-go", zegt Van Gerner. "Gevoel en verstand hebben heel lang in strijd met elkaar gestaan, maar ik merkte wel dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging en dat turnen mij dat niet meer gaf."

Van Gerner had tijdens het herstel van een achillespeesblessure meer tijd om in zichzelf te investeren en de studie Master in Coaching op het Johan Cruyff Institute te volgen. In die tijd kwam de Emmeloordse tot andere inzichten en zo verdween turnen steeds meer naar de achtergrond.

Van Gerner begon op 7-jarige leeftijd met turnen bij ODI in Emmeloord en kwam uiteindelijk in Heerenveen terecht bij Topsport Noord. Ze kijkt terug op een mooie sportcarrière. De turnster kwam twee keer in actie tijdens de Olympische Spelen. In 2012 was ze er bij in Londen en in 2016 deed ze mee in Rio de Janeiro. Londen was voor Van Gerner absoluut het hoogtepunt. Ze was toen met een twaalfde plaats de beste Nederlandse turnster ooit in de individuele meerkamp op de Olympische Spelen.

Trainer Gerben Wiersma heeft Van Gerner jaren begeleid. Volgens hem is Van Gerner zowel technisch als mentaal een heel goede sporter. "Als je er technisch naar kijkt is ze heel lenig en technisch. Ze heeft enorm veel doorzettingsvermogen, geeft nooit op en is optimistisch. Dat maakt haar heel bijzonder", aldus Wiersma. Ook voor hem waren de Olympische Spelen in 2012 memorabel, maar: "Je bent 30 plus uur per week met elkaar aan de slag, we hebben nogal wat van de wereld gezien met z'n tweeën. Dat soort momenten zijn minstens zo belangrijk als die enkele keren dat we een wedstrijd hebben gehad en waar het heel goed is gegaan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel