City FC speelt gelijk bij Roda JC

ALMERE • Vr 9 augustus 2019 | 19:52 • Vrijdag 9 augustus 2019 | 19:52

Almere City FC is het seizoen 2019-2020 begonnen met een gelijkspel. In Limburg speelde de ploeg van Robert Molenaar met 1-1 gelijk tegen Roda JC.

Bij rust leidden de Almeerders nog met 0-1, nadat middenvelder Youri Loen na 25 minuten een vrije trap op schitterende wijze achter Roda doelman Muyters had geschoten. Roda JC kreeg de nodige kansen in de eerste helft, maar de debuterende doelman Joshua Smits kon zich onderscheiden met een aantal prima reddingen.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor Almere City FC: Mitchel Keulen mocht al na 2 minuten (geheel vrijstaand in de zestien) de gelijkmaker binnenschieten. Vervolgens kwamen de Almeerders heel goed weg, nadat Croux snoeihard op de onderkant van de lat schoot. Het laatste kwartier moest Roda JC verder met 10 man, na een terechte rode kaart voor aanvoerder Daryl Werker, die de doorgebroken invaller Shayon Harrison naar de grond werkte. Het gewenste slotoffensief bleef echter uit en dus bleef het 1-1.