Henk Staats na 31 jaar weg als voorzitter BV Almere

ALMERE • Zo 11 augustus 2019 | 14:33 • Zondag 11 augustus 2019 | 14:33

Na 31 jaar voorzitterschap bij Badmintonvereniging Almere is Henk Staats ermee gestopt. De inmiddels 73-jarige Staats is voor een groot deel verantwoordelijk voor het op de kaart zetten van BV Almere in de badmintonwereld.

"Het werd na 31 jaar echt wel tijd dat er een ander kwam", legt Henk Staats uit. "Ik besteed veel tijd aan mijn kleinkinderen en ik ben nog voorzitter van de sporthal. Daar moet nog genoeg aan gebeuren dus ik zal me niet vervelen."

Staats stond in 1988 aan de wieg van de nieuwe badminton vereniging BV Almere. Hij kijkt met een tevreden gevoel terug omdat er veel bereikt is in de afgelopen 31 jaar. "De promotie naar de eredivisie met spelers uit de eigen jeugd, de bouw van onze eigen sporthal en de eerste keer dat we de play-offs haalden en in de finale stonden waren voor mij hoogtepunten."

Badminton loopt al jaren als een rode draad door het leven van Staats. Zo spelen de kinderen van Staats badminton en is zoon Erik net dit seizoen gestopt als trainer van het eerste. Over zijn eigen badmintonkwaliteiten heeft de oud-voorzitter geen illusies. "Ik kan er zelf geen hout van. Mijn vrouw is beter dan ik."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel