Invaller Verheydt schenkt City FC zege tegen Jong PSV

ALMERE • Vr 16 augustus 2019 | 19:30 • Vrijdag 16 augustus 2019 | 19:30

Almere City FC heeft vrijdagavond haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. In het eigen Yanmar Stadion was de ploeg van Robert Molenaar uiteindelijk met 3-2 te sterk voor Jong PSV.

De Almeerders begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al na 5 minuten op voorsprong: centrale verdediger Radinio Balker mocht een vrije trap van Youri Loen van dichtbij binnenkoppen. Niet veel later, in de 12e minuut, bracht Youri Loen uit een schitterende vrije trap (net als vorige week tegen Roda JC) ook de 2-0 op het bord. Dit was tevens de ruststand.

Vlak na rust kwam Jong PSV terug in de wedstrijd na een vrije trap van Joel Piroe: zijn inzet leek houdbaar, maar doelman Joshua Smits liet de bal door zijn handschoenen glippen: 2-1. Amper 3 minuten later kwamen de Eindhovense beloften ook op gelijke hoogte: Amar Catic mocht alleen op Smits af en mocht een hoek uitzoeken: 2-2.

Almere City FC ging vervolgens op jacht naar een nieuwe voorsprong: Verheydt kwam in de ploeg voor Harrison en raakte onmiddellijk de onderkant van de lat na een corner. Diezelfde Thomas Verheydt tekende tien minuten voor tijd voor de alles verlossende 3-2: hij mocht de bal binnenkoppen na een corner van Loen.

Almere City FC heeft nu 4 punten uit 2 gespeelde wedstrijden. Volgende week gaat de ploeg in Brabant op bezoek bij Helmond Sport.