Van Gerner krijgt staande ovatie bij afscheid

EMMELOORD • Za 31 augustus 2019 | 18:50 • Zaterdag 31 augustus 2019 | 18:50

Turnster Céline van Gerner heeft zaterdag tijdens een turninterland van Nederland in Heerenveen officieel afscheid genomen. De Emmeloordse die in haar carrière twee keer meedeed aan de Olympische Spelen kreeg van het publiek een staande ovatie. Van Gerner maakte begin deze maand bekend dat ze een punt achter haar carrière heeft gezet.

Het was een emotioneel afscheid voor Van Gerner die met name haar familie bedankte voor de steun die ze tijdens haar carrière heeft gehad. Van Gerner noemde de band die ze met bondscoach Gerben Wiersma heeft ook heel bijzonder: "Dat voelt ook als familie."

De turnbond hoopt Van Gerner voor de turnsport te behouden. De Emmeloordse wil eerst alles laten bezinken en gaat dan op zoek naar een nieuwe maatschappelijke uitdaging.

Van Gerner begon op 7-jarige leeftijd met turnen bij ODI in Emmeloord en kwam uiteindelijk in Heerenveen terecht bij Topsport Noord. Haar beste prestatie leverde ze tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012. Ze eindigde toen in de individuele meerkampfinale met een twaalfde plaats als beste Nederlandse turnster ooit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel