Handicap staat zeilers op NK Hansa niet in de weg

ZEEWOLDE • Zo 1 september 2019 | 14:07 • Zondag 1 september 2019 | 14:07

Op het Wolderwijd bij Zeewolde werd vrijdag tot en met zondag het Open Nederlands Hansa Kampioenschap gehouden. De wedstrijden werden vooral gevaren door mensen met een handicap, die in een speciaal aangepaste boot meededen aan verschillende races.

De Hansa is een boot met een verzwaarde kiel, zodat deze moeilijker om kan slaan. Daardoor is het zeilen voor mensen met een handicap een stuk veiliger. Daarnaast kunnen zeilers met een verlamming de Hansa besturen met een joystick. Deze wordt met de kin bediend.

De motivatie van de zeilers mét een handicap doet niet onder voor die van zeilers zonder handicap. Zeilster Wilma van den Broek legt uit: "Ik doe mee vanwege de spanning en omdat je op deze manier toch kunt zeilen. Je kunt je meten met elkaar."

Het zeilweekend op het Wolderwijd werd voor de vijfde keer gehouden. Het evenement groeit elk jaar. Tijdens het NK in Zeewolde varen 28 zeilboten mee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel