Benauwde zege Almere City op FC Volendam

ALMERE • Zo 8 september 2019 | 16:39 • Zondag 8 september 2019 | 16:39

Almere City FC heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Volendam ‘met de hakken over de sloot’ gewonnen. Na 90 minuten stond er een 1-0 uitslag op het scorebord van het Yanmar stadion. Door de benauwde zege stijgen de Almeerders naar de zesde plaats van de ranglijst van de eerste divisie.

Almere City kwam in de eerste helft op voorsprong na een vroege goal (3e min) van aanvaller Shayon Harrison. De Engelsman veranderde een schot van Niek Vossebelt van richting, waardoor FC Volendam keeper Nordin Bakker kansloos was. Vervolgens was FC Volendam veel dreigender: El Azzouzi schoot een penalty (na hands van Niek Vossebelt) op de onderkant van de lat en keeper Joshua Smits verrichtte een aantal knappe reddingen.

In de tweede helft ging FC Volendam onverdroten verder met het zoeken van de gelijkmaker. Trainer Molenaar wisselde na een uur spelen middenvelders Niek Vossebelt en Ricardo Kip voor Anwar Bensabouh en Mees Kaandorp, waarna de Volendamse druk iets af nam. In de slotfase kwamen de Almeerders echter weer onder druk te liggen en was het opnieuw aan doelman Joshua Smits te danken, dat de zege uiteindelijk veiliggesteld kon worden.

De zwaar bevochten overwinning tegen FC Volendam betekende alweer de zevende thuiszege op rij voor de Almeerders in de Keuken Kampioen Divisie (play-offs niet meegeteld). Volgende week speelt Almere City FC een uitwedstrijd tegen Excelsior in Rotterdam.