City FC boekt derde thuiszege op rij

ALMERE • Vr 20 september 2019 | 19:44 • Vrijdag 20 september 2019 | 19:44

Almere City FC heeft vrijdagavond haar derde thuiszege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Op eigen veld was de formatie van Robert Molenaar met 2-1 te sterk voor Jong AZ. Door de zege stijgen de Almeerders naar 10e plaats met 11 punten uit 7 wedstrijden. De ploegen in het 'linkerrijtje' staan echter allemaal heel dicht op elkaar: het verschil met de nummer 5 van de ranglijst Cambuur bedraagt slechts 1 punt.

Almere City FC was in de eerste helft de bovenliggende partij in het eigen Yanmar stadion. De thuisploeg kwam na 20 minuten op voorsprong na slordig balverlies van Jong AZ: in de omschakeling rondde Nick Venema (die zijn debuut in de basis maakte) bekwaam af: 1-0. Vervolgens kregen de Almeerders goede mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar in de slotfase van de eerste helft ging het alsnog mis: een voorzet van Goudmijn vanaf rechts kon van dichtbij worden binnengewerkt door Oosting: 1-1.

De tweede helft begon prima voor Almere City FC: Torino Hunte mocht aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied en zijn schot werd via het hoofd van Shayon Harrison tot doelpunt gepromoveerd: 2-1. Het was alweer de vierde goal op rij voor de jonge Engelsman. In het vervolg van de 2e helft had Almere City moeite om het spel te maken en kwam Jong AZ er af en toe gevaarlijk uit. Met pijn en moeite werd uiteindelijk de overwinning over de streep getrokken.