Alice Naber bezorgd over paard Peter Parker

BIDDINGHUIZEN • Ma 7 oktober 2019 | 7:30 • Maandag 7 oktober 2019 | 7:30

Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen hoopt zich aankomend weekend met het Nederlands team te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Tegelijkertijd maakt ze zich zorgen over haar paard ACSI Peter Parker.

De internationale paardenwedstrijd in Boekelo, tevens het Nederlands Kampioenschap Eventing, is de laatste kans voor het Nederlands team om een ticket voor Tokio 2020 te bemachtigen. Het is dus een spannende tijd voor Naber.

Nog een keer
"Ik wil gewoon heel graag naar de Olympische Spelen. Ik vond Rio de Janeiro 2016 zo gaaf! Dat wil ik nog een keer meemaken" legt Alice uit. "Ik voel me heel fit, maar als je paard niet fit is dan houdt het gewoon op." ACSI Peter Parker kampt met lichte klachten. Hij is dan ook al 17 jaar. "Mijn gevoel zegt iets. Soms is hij na de trainingen ietsjes warmer en dat hoort niet. Hij is absoluut niet kreupel. Ik ben hem gewoon aan het trainen, maar ik wil maandag toch even weten wat er precies aan de hand is", vertelt Naber zondag tijdens een clinic op haar boerderij in Biddinghuizen.

Paard sparen
Als Alice Naber de wedstrijd in Boekelo niet kan rijden omdat haar paard niet fit is, betekent dat niet meteen afvalt voor het Nederlands team dat naar Tokio gaat. "Als ik nu niet meedoe en ik spaar mijn paard voor volgend jaar, ja wie weet. Alles is mogelijk. Uiteindelijk beslist de bondscoach in juli wie er definitief meegaan."

De 32ste editie van de Olympische Spelen in Tokio is van 24 juli tot en met 9 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel