Ruim 500 sporters bij Regionale Special Olympics

ALMERE • Zo 3 november 2019 | 13:49 • Zondag 3 november 2019 | 13:49

In het Topsportcentrum Almere zijn dit weekeinde de regionale Special Olympics gehouden. Rond de 500 sporters uit onder andere Stadskanaal, Barneveld, Lochem en Almere bonden de strijd aan. Ze beoefenden verschillende sporten waaronder hockey, turnen, darten en atletiek.

"Iedereen moet de kans krijgen om te kunnen sporten en bewegen. Dus ook mensen met een verstandelijke beperking", legt Denise Baars van Sportservice Flevoland uit. "Je ziet dat ze al snel geïsoleerd zijn maar op deze manier kunnen ze eindelijk een keer een medaille winnen. Dat is voor deze groep echt een heel groot goed. Je hoeft niet altijd eerste te worden maar iets bereiken is wel heel belangrijk, ook voor deze doelgroep."

Juan Andres de Koning uit Almere doet mee met hockey. "Het ging goed, we hebben net gewonnen van Barneveld met 5-0 nul. Daar zijn we heel blij mee". Het is de tweede keer dat hij meedoet aan de regionale Special Olympics. "Je ontmoet hier ook weer de mensen die je bent tegengekomen tijdens de landelijke toernooien. Je maakt weer contact en het is heel leuk om weer tegen elkaar te spelen."

Volgend jaar zijn er de landelijke Special Olympics van 12 tot 14 juni in Den Haag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel