Matheo Boxum pakt brons tijdens WK dammen

EMMELOORD • Zo 3 november 2019 | 12:30 • Zondag 3 november 2019 | 12:30

Jeugddammer Matheo Boxum (10) uit Emmeloord is tijdens het WK dammen voor Welpen (jeugd tot en met 10 jaar) derde geworden. Het toptalent was tot de laatste ronde in de race voor het goud, maar greep in Turkije net naast de eerste prijs.

Boxum werd in juni Nederlands kampioen en plaatste zich zo voor het WK. De dammer won in augustus de Europese titel blitz-dammen. Ook tijdens het WK in Izmir werd er blitz (sneldammen) gespeeld. Matheo werd op dat onderdeel vierde.

Zijn broer Daniel Boxum (12) kwam ook in actie in Turkije. Hij kreeg een Wildcard voor het jeugdtoernooi. Daniel eindigde bij de Pupillen (jeugd tot en met 13 jaar) op de 26ste plaats.