City FC wint thuis van NAC

ALMERE • Vr 8 november 2019 | 19:58 • Vrijdag 8 november 2019 | 19:58

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen het hooggeklasseerde NAC gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Robert Molenaar met 1-0 te sterk voor de ploeg uit Breda.

In de eerste helft was Almere City FC de bovenliggende partij en kreeg het via Loen, Harrison en Efmorfidis goede mogelijkheden de score te openen. Ondanks het veldoverwicht stond het bij rust nog 0-0 in het Yanmar stadion.

In de tweede helft kwam Almere City FC na 65 minuten op voorsprong door Youri Loen. De middenvelder trof doel na een tegenstoot, nadat een 'bijna eigen goal' van Bart Meijers door Hammouti van de lijn werd gehaald. NAC was daarna dichtbij de gelijkmaker: Rosler kopte op de lat. Almere bleef echter gevaarlijk: Mees Kaandorp kon 10 minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooien, maar faalde oog in oog met doelman Olij. Het bleef spannend tot het einde, maar uiteindelijk trok de thuisploeg de wedstrijd verdiend over de streep.

De Almeerders staan na de 6e zege van het seizoen op de achtste plaats van de ranglijst. Het verschil met de nummer 4 NAC bedraagt echter maar 2 punten. Volgende week gaat de ploeg van Robert Molenaar op bezoek bij koploper Cambuur Leeuwarden.