Patricia Smit pakt wereldrecord bicep-curlen

LELYSTAD • Ma 18 november 2019 | 13:29 • Maandag 18 november 2019 | 13:29

Patricia Smit uit Lelystad heeft zondag in Turijn het wereldrecord bicep-curlen gebroken. Het oude record stond op 2.422 kilogram. Smit ging daar met 2.656 kilogram ruim overheen. Het record krijgt een vermelding in het Guinness Book of Records.

Bij bicep-culren is het de bedoeling om gewichten te heffen die aan een stang vastzitten. De gewichten worden daarbij voor het lichaam gehouden. Vooral de bovenarmspier wordt daarmee belast, de biceps.

De Lelystedelinge kreeg 3 minuten de tijd om zoveel mogelijk bicep-curls te maken. Ze gebruikte daarvoor een curlstang van 35 kilogram. Na twee minuten gleed de stang uit haar handen waardoor ze haar poging voortijdig moest staken en niet de volledige drie minuten kon benutten. Smit: "Er zat te weinig grip op de bar waardoor hij uit mijn handen gleed. Maar ondanks dat is het me toch gelukt het wereldrecord te verbreken."

Smit die in Italië met 9 andere vrouwen de strijd aan ging, komt zondag opnieuw in actie. Dan wil ze in Breda de titel ‘Sterkste vrouw van Nederland’ pakken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel