'Racisme? Dan voetballen we niet'

ALMERE • Do 21 november 2019 | 16:06 • Donderdag 21 november 2019 | 16:06

Elke wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal ligt komend weekeinde één minuut stil. Op deze manier willen de clubs en spelers aandacht vragen voor de strijd tegen racisme. De actie volgt op de gebeurtenissen rond het duel FC Den Bosch - Excelsior van afgelopen zondag, toen Excelsior speler Mendes Moreira racistisch werd bejegend door een deel van de Bossche aanhang.

Datzelfde FC Den Bosch is vrijdag te gast in Almere voor de wedstrijd tegen Almere City FC. Het is de bedoeling dat er dit weekeinde bij elk duel een statement gemaakt wordt na het eerste fluitsignaal. Terwijl de spelers stil blijven staan, verschijnt er op het scorebord: ”Racisme ? Dan voetballen we niet”. Aan het einde van de eerste helft wordt er wel een minuut extra tijd gerekend.

Almere City FC linksback Delvechio Blackson is blij met het statement: “ Ik vind het goed dat het aan het licht wordt gebracht. Racisme hoort niet thuis in een voetbalstadion en niet in de gehele samenleving. Het is mooi dat er aandacht aan wordt gegeven”, aldus Blackson. Ook aanvaller Torino Hunte is blij met de actie: “ Het is natuurlijk prachtig. Mooi dat we als land laten zien dat we verdeeldheid tussen verschillende rassen niet tolereren hier in Nederland”.

Ahmad Mendes Moreira, de Excelsior speler die zondag doelwit was van racistische uitingen, heeft inmiddels besloten aangifte te doen tegen een aantal supporters van FC Den Bosch. Eerder twijfelde hij nog over een aangifte maar inmiddels heeft hij de stap dus gezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel