City FC verliest thuis van FC Den Bosch

ALMERE • Vr 22 november 2019 | 18:30 • Vrijdag 22 november 2019 | 18:30

Na twaalf competitiewedstrijden op rij niet verloren te hebben op het eigen veld, is Almere City FC vrijdagavond tegen een thuisnederlaag aangelopen. FC Den Bosch was in het Yanmar stadion met 0-2 te sterk voor de ploeg van Robert Molenaar.

Almere City FC begon zeer matig aan de wedstrijd. De gasten kwamen na een kwartier op voorsprong: Jens van Son mocht een corner bij de eerste paal geheel vrij binnenkoppen. In het vervolg van de eerste helft kon Almere City nauwelijks gevaarlijk worden. In de slotminuut waren de Almeerders wel dichtbij de gelijkmaker via Mees Kaandorp, maar hij schoot hard op de paal.

In de 2e helft kwam Nick Venema bij Almere City FC binnen de lijnen. De FC Utrecht huurling kreeg direct een grote kans op de 1-1, maar faalde oog in oog met doelman Van der Steen. Na 57 minuten mocht Ruben Rodrigues van dichtbij de 0-2 binnenschieten na een aanval over rechts. Almere City kwam deze klap niet meer te boven. Molenaar bracht nog wel Vossebelt voor Loen en Ahannach voor Efmorfidis maar de thuisploeg bleek totaal niet meer in staat gevaarlijk te worden.

Door de zesde nederlaag van het seizoen zakt de ploeg van Robert Molenaar naar de elfde plaats van de Keuken Kampioen Divisie met 22 punten uit 16 wedstrijden. Volgende week maandag spelen de Almeerders een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.