City FC boekt historische uitzege bij NEC

ALMERE • Vr 13 december 2019 | 19:14 • Vrijdag 13 december 2019 | 19:14

Almere City FC heeft vrijdagavond eindelijk de eerste uitzege van het seizoen geboekt. Tijdens de laatste uitwedstrijd van 2019 was de ploeg van Ole Tobiasen in Nijmegen met 2-3 te sterk voor NEC. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat de Almeerders tot winst kwamen in de Goffert.

1e helft: lesje in effectiviteit

In de eerste 20 minuten was NEC 'heer en meester' in de eigen Goffert. De ploeg kreeg uitstekende kansen en het was dan ook een klein wondertje dat het niet op voorsprong kwam. De eerste de beste kans voor Almere City FC was wel direct raak: James Efmorfidis verraste met een zwabberbal NEC doelman Branderhorst: 0-1. Vervolgens zocht NEC de gelijkmaker en kreeg het wederom goede kansen. Toch was het Almere City FC dat andermaal tot scoren kwam: Efmorfidis lanceerde met een prachtige steekbal Ricardo Kip, die vervolgens koelbloedig afrondde: 0-2.

2e heflt: NEC terug in de wedstrijd, City wankelt

In de 2e helft kwam NEC na 65 minuten terug in de wedstrijd, nadat Radinio Balker de bal ongelukkig in zijn eigen goal werkte (na een snelle combinatie van NEC over links). Vijf minuten later viel ook de gelijkmaker: oud Almere City FC verdediger Josef Kvida mocht de bal na een corner geheel vrij binnenkoppen: 2-2. Met nog 20 minuten op de klok leek de thuisploeg dan ook de beste papieren te hebben voor de overwinning.

Spannende slotfase

Almere City incasseerde dus in 5 minuten tijd twee goals, maar amper een minuut na de gelijkmaker van Kvida kon de ploeg van Ole Tobiasen toch weer juichen: Thomas Verheydt knikte een afgemeten voorzet van Youri Loen via de binnenkant van de paal binnen: 2-3. In de slotfase gebeurde er van alles in de Goffert: Almere City FC kreeg via Nick Venema en Youri Loen (van dichtbij op de paal) uitstekende kansen op de 2-4. In de extra tijd was NEC verdediger Kvida nog heel dichtbij de gelijkmaker, maar de eerste uitzege van het seizoen was na 95 minuten eindelijk een feit voor de Almeerders.