Handbalster Smeets geniet na van gouden WK

ALMERE • Zo 22 december 2019 | 10:22 • Zondag 22 december 2019 | 10:22

Handbalster Martine Smeets kan terugkijken op een hectische week na het goud met de Oranjedames tijdens het WK in Japan. Oranje veroverde in Kumamoto ten koste van Spanje voor het eerst in de geschiedenis de wereldtitel.

Voor Smeets, die tegenwoordig in Almere Duin woont, is het nog steeds flink nagenieten. "Het voelt echt heel gaaf en nog steeds onwerkelijk. Het is nog niet helemaal geland. De afgelopen week was hectisch en bizar. We gingen van tv-programma’s naar huldigingen en werden ook nog eens uitgeroepen tot sportploeg van het jaar", aldus Smeets.

Nu Oranje wereldkampioen is, wacht haar een nieuw doel in 2020. De dames gaan komende zomer voor niets minder dan goud tijdens de Olympische Spelen van Tokio. "Het is natuurlijk supervet dat we ons daar nu al voor geplaatst hebben. De Spelen van Rio, waar Oranje vierde werd, waren voor ons teleurstellend. We hadden daar meer gewild en hopen dat in Tokio recht te zetten. We gaan voor goud. We hebben nu laten zien dat het kan en wie zegt dat het niet nog een keer mogelijk is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel