Organisator Wintercup: "Er lopen hier ook scouts rond op zoek naar talent"

ALMERE • Za 28 december 2019 | 18:19 • Zaterdag 28 december 2019 | 18:19

De zesde editie van de Wintercup is in volle gang. Het vierdaagse voetbaltoernooi is een traditie in Almere. Teams van elke leeftijdscategorie van voetbalverenigingen FC Almere, AS'80, SC Buitenboys, Forza Almere, Sporting Almere en ASC Waterwijk nemen het vier dagen lang tegen elkaar op in Sporthal Waterwijk. De club die gezamenlijk de meeste punten binnenhaalt, wint.

ASC Waterwijk is dit jaar het te kloppen team omdat het de huidige kampioen van de Wintercup is. Organisator van de Wintercup Ferry Los is blij dat het toernooi, na de doorstart een paar jaar geleden, inmiddels weer een traditie is. "Het is alweer de zesde editie en sinds vorig jaar weer met de boarding in de zaal. Het is altijd een boardingtoernooi geweest dat geeft er een extra cachet aan. We proberen er ieder jaar weer een geweldig toernooi van te maken en de oude sfeer weer terug te krijgen."

Ook lopen er voetbalscouts rond op het toernooi op zoek naar talent. "Gisteren was hier nog een Ajax-scout en we hebben ook scouts van andere clubs en voetbalscholen gezien in het verleden. Ik denk zeker dat er af en toe een talent wordt ontdekt."

Zondagavond zullen de seniorenteams uitmaken hoe de rest van de ranglijst eruit gaat zien en wie de Wintercup gaat winnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel