City FC gaat anders spelers scouten

ALMERE • Wo 22 januari 2020 | 18:00 • Woensdag 22 januari 2020 | 18:00

Voetbalclub Almere City FC wil op een andere manier toekomstige spelers gaan scouten. Dit zegt de nieuwe technisch manager van de club Teun Jacobs, die sinds begin dit jaar actief is bij de huidige nummer 10 van de Keuken Kampioen Divisie.

Jacobs, die nu drie weken actief is bij de club, was verrast dat Almere City FC geen professionele scouting-tak heeft: “Wat mij wel een beetje verbaasd heeft, is dat er geen professionele scouting is bij het eerste elftal. Bij de meeste clubs zie je wel dat daar mensen actief in zijn”.

Jacobs vervolgt: “Wij willen nu de scouting op een andere manier gaan aanpakken. Niet alleen met de auto naar het stadion om spelers te bekijken, maar ook veel doen met data. Ondersteunde data om te kijken of we de juiste spelers binnen kunnen krijgen. De data is niet leidend, maar ondersteunend".

Jacobs was in het verleden jeugdtrainer en hoofd-jeugdopleding bij NEC en bekleedde de afgelopen jaren een managementfunctie technische zaken bij de KNVB. Hij heeft geen ervaring met het aantrekken van spelers: “Mijn profiel kent een aantal voor- en nadelen. Nadeel is dat ik geen track-record heb wat betreft het binnenhalen van spelers. Voordeel is dat ik wel een track-record heb om een structuur neer te zetten binnen een voetbalbedrijf. De club heeft de keuze gemaakt voor mij. Men heeft vertrouwen dat het gaat lukken en dat vertrouwen heb ik ook in mijzelf”, aldus Jacobs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel