Veldrijdster Manon Bakker ontslagen door team

SWIFTERBANT • Do 6 februari 2020 | 15:40 • Donderdag 6 februari 2020 | 15:40

Veldrijdster Manon Bakker uit Swifterbant is door haar team Experza Footlogix op staande voet ontslagen. "Ze heeft zich niet aan haar contract gehouden", is het enige dat manager Christel Herremans erover wenst te zeggen.

Volgens het Belgische sportmagazine Sporza reed Bakker de belangrijkste dag van het jaar met ander materiaal dan dat van de sponsor. De sponsor was daar allesbehalve tevreden mee en de ploeg heeft daarom aangetoond dat dit 'not done' is.

Zondag eindigde de 20-jarige Bakker in Zwitserland nog als vijfde bij de wereldkampioenschappen in de categorie onder 23 jaar. Woensdag werd ze zesde bij een wedstrijd in het Belgische Maldegem. Na afloop van die wedstrijd kreeg ze te horen dat haar contract verscheurd werd. "Ik zag het niet aankomen, alles leek normaal tijdens de wedstrijd. Totdat ik naar huis ging."

"Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt en ik weet niet wat verstandig is om te vertellen en wat niet", vertelt Bakker. "Daarom wil ik er niet te veel over zeggen." Het enige dat de veldrijdster erover kwijt wil is: "Er is onenigheid tussen het team en mij."

Vanuit België zegt algemeen manager Christel Herremans van Experza: "Ze is haar contract niet nagekomen en daarom heeft ze ontslag gekregen wegens contractbreuk. Verder wil ik er geen publiciteit aan geven."

Volgens Herremans heeft het in ieder geval niets te maken met de prestaties van de veldrijdster. "Nee, nee nee, helemaal niets.” In de wielerwereld wordt er bij dit soort zaken al snel aan doping gedacht, maar ook dat wordt door de manager ontkend. "Nee zeker niet, zo erg is het niet."

Volgens Sporza is het contract met Bakker verbroken omdat ze niet met het juiste sponsormateriaal aan wedstrijden meedeed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel