Geen geld naar ASV Dronten voor transfer Ziyech

DRONTEN • Vr 14 februari 2020 | 15:22 • Vrijdag 14 februari 2020 | 15:22

ASV Dronten deelt niet mee in de 40 miljoen euro voor de transfer van Hakim Ziyech van Ajax naar Chelsea. Bij de vorige transfer kreeg de oude amateurclub nog tienduizenden euro's, maar dat zit er nu niet in.

Ziyech voetbalde tot en met zijn elfde bij ASV Dronten. Toen hij in 2016 van FC Twente naar Ajax overstapte, kreeg ASV Dronten tienduizenden euro's van de transfersom. Volgens de regels van de KNVB krijgen alle clubs waar een speler sinds zijn negende bij voetbalde een deel van de transfersom.

Bij deze internationale overstap gelden echter niet de regels van de KNVB, maar die van de FIFA. Daar tellen ze alleen clubs mee waar een speler sinds zijn twaalfde bij speelde. Op 12-jarige leeftijd is Ziyech officieel bij sc Heerenveen ingeschreven. Sinds 2009 staat hij geregistreerd bij de jeugdopleiding van sc Heerenveen en FC Emmen.

Voorzitter Jan Bollemaat van ASV Dronten vindt het erg jammer. "Had hij nog een jaartje langer bij ons gezeten was het bingo geweest!"

Toch overheerst de trots. "Het was voor ons mooi meegenomen, maar we zijn toch vooral blij voor Hakim, want daar gaat het uiteindelijk om." Stiekem hoopt hij wel op een bijdrage van Heerenveen. "Uit solidariteit dat we net misgrijpen."

Volgens De Stentor krijgen sc Heerenveen en FC Emmen samen 600.000 euro van het transfergeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel