Rosalie van Vliet kampioen supersprint

ZEEWOLDE • Zo 23 februari 2020 | 11:52 • Zondag 23 februari 2020 | 11:52

De 13-jarige Rosalie van Vliet uit Zeewolde is zaterdag op de Jaap Edenbaan in Amsterdam Nederlands kampioen supersprint geworden op de 100 en 300 meter. Het is de eerste grote prijs voor de C-junior.

"Het voelt heel erg goed. Ik was helemaal niet zenuwachtig voor de wedstrijd. Ik had niet verwacht dat ik de snelste zou zijn omdat ik een paar weken geleden nog ziek ben geweest, en dacht dat ik nog niet helemaal fit was. Het is erg bijzonder." Het podium was helemaal Flevolands gekleurd; Sofie Bouw van LWSC werd tweede, het brons ging naar Julia de Vos van STL.

Het komende weekend doet Van Vliet mee aan het Europees Kampioenschap langebaanschaatsen in Thialf in Heerenveen. Ze schaatst daar de 500 en 1000 meter. "Ik hoop dat ik het podium haal op één van de afstanden." De vader van Rosalie, marathonschaatser Tonny van Vliet, is apetrots. "Ze zat er al een paar keer dicht bij maar nu is het haar gelukt. Geweldig."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel